Blogul Șoferului – Costa Smeralda, Anvers

Salutare! Începem aici prima parte din seria “Blogul Șoferului”.

După un repaos saptămânal petrecut într-o parcare din Hamburg, timp în care m-am împrietenit cu un coleg ucrainean (..în stânga imaginii de mai jos), a venit și momentul începerii activității săptămânale. Am încărcat 7 paleți de marfă la una din marile platforme logistice din zonă, cu destinația Brest (Franța), un drum de aproximativ 1450 km ce necesită în medie, 18 ore de condus.

Am pornit la drum. Prima jumătate a fost parcursă, dintr-un program de 9 ore, și o pauză de aproximativ 50 de minute, ajungând în vecinătatea orașului belgian Anvers. La ora 21:00, am închis programul și am decis să fac o pauză de 11 ore, am făcut rapid o porție de cartofi prăjiți cu ouă ochiuri, după care m-am băgat la somn cu alarma setată pentru ora 7.

Dis de dimineață am verificat mașina și încărcătura, după care am pornit pe ultimul segment de drum. Am ajuns la locul descărcării în jurul orei 18:00, am desfăcut prelatele, am scos chingile, iar muncitorii au început descărcarea. Menționez că aceasta a avut loc direct la vasul de croazieră Costa Smeralda (..în imagine). Fiind deja târziu și ne mai având program de condus, amabili, personalul portului m-a lăsat să înoptez acolo.

După alte 11 ore odihnitoare de somn, am plecat mai departe pentru a încărca următoarea marfă. Sunt foarte nerăbdător, aceasta v-a avea destinația Napoli. Abea aștept să gust o porție de paste direct “de la mama lor”.

Acest drum îl voi efectua în 3 programe, deoarece necesarul de condus este de 25 de ore.

Pornesc la drum în următoarea aventură, voi revenii pe parcurs cu alte informații și detalii din rutina unui șofer “pe Comunitate”.

Drumuri bune colegilor!

Cătălin și Alex din Echipa Schneider Freight Services.

Lasă un răspuns